Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Α’ Αγγειοχειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Η ίδρυση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θεσμοθετήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 66/2003 (ΦΕΚ Α’ 71/21-3-2003). Η εγκατάστασή της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” καθορίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ4α/134943/04 των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’ 411/31-3-2005). Η λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2008 με Διευθυντή τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κο Χρήστο Δ. Λιάπη. Η επίσημη τελετή έναρξης λειτουργίας της πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2008.

H Αγγειοχειρουργική Κλινική µε τις μονάδες της τις έxει ως σκοπό:

  • α) Την κάλυψη των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Ιατρικής καθώς και άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα που εμπίπτουν στα αντικείμενα δραστηριότητας της Κλινικής όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρθρο 1 του παρόντος.
  • β) Την εξυπηρέτηση των διαφόρων κοινωνικών αναγκών, όταν και όποτε ζητείται συγκεκριμένη συνδρομή που ανήκει σε θέματα με τα οποία ασχολείται η κλινική και οι μονάδες της.
  • γ) Την ειδίκευση ιατρών, νοσηλευτών καθώς και άλλων λειτουργών των κλάδων υγείας και τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση αυτών.
  • δ) Την παροχή περίθαλψης και νοσηλείας σε ασθενείς με νοσήματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής.
  • ε) Την εκτέλεση κλινικών, πειραματικών και ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με τα αντικείμενα δραστηριότητας της Κλινικής.
  • στ) Τη συνεργασία κάθε μορφής με κέντρα ερευνών, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και λοιπούς επιστημονικούς φορείς εφόσον οι επιστημονικοί στόχοι συμπίπτουν, συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται με εκείνους της Κλινικής με στόχο ειδικότερα την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και την πραγματοποίηση ερευνών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και γενικά δραστηριοτήτων συναφών με τα αντικείμενα δραστηριότητας της Κλινικής.
  • ζ) Τη διοργάνωση επιστημονικών διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων και την πρόσκληση Ελλήνων και ξένων αναγνωρισμένων επιστημόνων.